2020-06-02 16:04:18• hírek • Bede Emőke

Pofátlan csalásról rántotta le a leplet a rendőrség

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség gazdasági bűnügyekre szakosodott osztályának munkatársai május 29-én elfogtak egy 31 éves, piskárosi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy kilenc rendbeli csalást követett el annak érdekében, hogy anyagi haszonra tegyen szert a pandémia körül kialakult helyzetből.

A nyomozóhatóság megállapította, hogy a férfi a március 28. és május 28. közötti időszakban közalkalmazottnak adta ki magát, és különféle szatmári közintézmények nevében több jogi személyt is átejtett. A gyanúsított azzal ámította az átvert feleket, hogy építkezési anyagra és pénzre van szüksége annak érdekében, hogy egy, a koronavírussal fertőzött időseket fogadó otthont létesíthessenek. Mondanunk sem kell, hogy a férfi az ily módon kicsalt pénzt és az építkezési anyagok értékesítéséből befolyt összeget is zsebre tette, nem kevesebb mint 150 ezer lejes kárt okozva ezáltal a sértetteknek.


Május 29-én a fentebb említett osztály rendőrei a speciális bevetési egység maszkosaival kiegészülve egy közös akció során két házkutatást is tartottak, illetve nyolc személyt bekísértek kihallgatásra, ám az okozott kárnak már csak kb. a 10 százalékát sikerült visszaszerezni. Az ügy további részleteinek tisztázása érdekében a hatóság folytatja a nyomozást – közölte híroldalunkkal a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: